15 اردیبهشت 1394 - 14:24
شناسه خبر: 2704
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
واگذاری توزیع مواد اولیه به انجمنهای صنایع غذایی
سید محمدرضا مرتضوی: اینکه انجمنها تصمیم گرفتهاند سهمیه روغن از سوی انجمن روغن نباتی به کانون صنایع غذایی سپرده شود.
ضرورت نداشتن دخالت انجمن روغن نباتی در توزیع مواد اولیه
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، سید محمدرضا مرتضوی، رییس کانون صنایع غذایی ایران درباره نحوه توزیع روغن پالم به واحدهای تولیدی گفت: رویه ستاد تنظیم بازار برای واگذاری تامین و توزیع روغن پالم به انجمنها رویه خوبی است اما باید به این نکته توجه داشت که بخشی از نیاز روغن پالم مربوط به صنایع دیگری غیراز صنعت روغن نباتی است و تجربه نشان داده که انجمن روغن نباتی امور مربوط به کارخانههای روغنکشی را مدیریت میکند و لزومی ندارد در توزیع روغن سایر صنایع دخالتی داشته باشد.
وی در توضیح اینکه روغن پالم در چه صنایعی استفاده میشود، اظهار کرد: به غیر از صنایع روغن نباتی در صنایع دیگری همچون صنعت شیرینی و شکلات، چیپس و اسنک، خامههای صنعتی و صنعت آرایشی و بهداشتی نیز به نوعی دیگر روغن پالم مورداستفاده قرار میگیرد.
مرتضوی با بیان اینکه انجمنها تصمیم گرفتهاند سهمیه روغن از سوی انجمن روغن نباتی به کانون صنایع غذایی سپرده شود، گفت: در صورت رخ دادن این اتفاق، کانون این سهمیه را بین واحدهای صنعتی که از انجمنهای خود تاییدیه داشته باشند، توزیع خواهد کرد. در واقع بخشی که مربوط به تولید روغن است باید در اختیار انجمن روغن نباتی بوده و بخشی که مربوط به صنایع غذایی و دیگر بخشهاست نیز باید در اختیار خود صنایع قرار گیرد.
رییس کانون صنایع غذایی ایران با بیان اینکه نباید انحصاری در اختیار یک بخش قرار گیرد، تصریح کرد: وزارت بهداشت اینکه روی استفاده از روغن پالم در صنایع و اینکه به چه میزان باشد، بسیار حساس است. بنابراین، این موضوع، مقولهای بسیار جدی است تا بیشتر از میزان مورد تصویب وزارت بهداشت مورد استفاده قرار نگیرد و به همین منظور نیاز به نظارت قوی وجود دارد که با سپردن آن به انجمنها به طور قطع این امر بیشتر محقق خواهد شد.
سهم ?? هزار تنی مواد غذایی از روغن پالم
مرتضوی با بیان اینکه سهم بخش صنایع غذایی حدود ?? هزار تن از کل سهمیه روغن پالم است، افزود: وزارت بهداشت دستور داده است که این مقوله از زیر نظر انجمن روغن نباتی خارج شود و نظارت عالی در اختیار کانون صنایع غذایی باشد. در کانون نیز جلساتی برای هماهنگی این موضوع تشکیل شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با این موضوع موافق است و این امر بهطور قطع به نفع تمامی صنایع خواهد بود.
وی با اشاره به حرف و حدیثهای زیادی که سال گذشته در زمینه استفاده از روغن پالم در مواد غذایی به وجود آمد، گفت: در صنعت غذا همواره دو دیدگاه صنعتی و تغذیهای وجود دارد بدین معنا که در بخش صنعتی باید بهترین مواد غذایی با رعایت اصول و استانداردهای بهداشتی تولید شود و در اختیار مردم قرار گیرد اما دیدگاه دیگری در زمینه فرهنگسازی در استفاده از مواد غذایی وجود دارد که مربوط به دیدگاه تغذیهای است. به طور مثال باید بهترین نمک با رعایت اصول استاندارد تولید شود اما از سوی دیگر باید فرهنگسازی برای استفاده درست نیز انجام شود و این دو دیگاه باهم منافاتی ندارد بنابراین در بحث روغنها باید انواع روغن را برای مصارف مختلف داشته باشیم و مطابق نوع مصرف آن را انتخاب کنیم.
رییس کانون صنایع غذایی ایران با بیان اینکه روغن پالم به تنهایی مضر نیست، تصریح کرد: باید دید روغن پالم در چه صنایعی و به چه میزان مصرف میشود زیرا استفاده از این روغن در برخی صنایع، سلامت افراد را هم به خطر نمیاندازد
منبع: روزنامه گسترش صمت